Keek op de Week

Wat vertellen moeders aan hun kinderen tijdens de onrust in Ferguson?

Het geweld in Ferguson is weer opgelaaid, nadat de rechter besloot dat de politieman niet schuldig is aan de dood van Michael Brown,een donkere jongen die in september werd doodgeschoten. Door dit incident is er enorme boosheid  ontstaan bij gekleurde mensen in de Verenigde Staten over het handelen van politieagenten tegen donkere burgers.

Toen ik op zoek was naar beeldmateriaal over de onrust in Ferguson kwam ik veel filmpjes tegen waar ik alleen het geweld en de vernielingen tijdens de demonstraties zag, maar niet de reacties van de inwoners in Ferguson.

Op een gegeven moment kwam ik toch een filmpje tegen waar ik naar op zoek was. Het was een video van de BBC waarin te zien was wat moeders vertellen tegen hun kinderen over het geweld in Ferguson. Een invalshoek die ik erg interessant vond, omdat hier weinig bij stil wordt gestaan door vele media.

In het filmpje is duidelijk te zien dat moeders het erg moeilijk vinden om te praten over de chaos in Ferguson met hun kinderen. Dit is goed te begrijpen, omdat het voor een moeder lastig is om een kind op te zadelen met de oorzaak van het geweld. Het is ingewikkeld om vertellen dat racisme nog steeds leeft onder veel mensen en wat racisme precies is. Een moeder probeert  haar kind te beschermen, want wanneer haar kind weet dat racisme nog steeds leeft zal haar zoon of dochter zich onveilig en onzeker voelen door zijn donkere huidskleur. Ik snap om deze reden zeker dat er inwoners in Ferguson zijn die niet tegen hun kinderen vertellen dat de oorzaak van de rellen veel dieper liggen dan de dood van Michael Brown.

De rellen in Ferguson zorgen dus niet alleen voor onrust in de vernielingen van gebouwen en wegen, maar ook voor onzekerheid en verwarring bij ouders. Iets waar veel mensen buiten het stadje nooit bij stil staan

 

 

Plaats een reactie

Sport met een visie